• Aprašymas Šiais metais spalio 2 d. minime 150-ąsias Mykolo Eustachijaus Brenšteino (Michał Eustachy Brensztejn, 1874–1938), Vilniaus universiteto bibliotekininko, Rankraščių, raižinių ir natų skyriaus vedėjo, Stepono Batoro universiteto garbės daktaro, archyvaro, istoriko, archeologo, etnografo, kolekcininko ir kultūros tyrėjo, gimimo metines. Šia proga spalio 2 d. 16 val. VU bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje bus atidaryta paroda (veiks iki spalio 16 d.), kurioje lankytojai galės susipažinti ne tik su žymiausiais M. E. Brenšteino publikuotais darbais, bet ir su rankraštiniu tyrėjo palikimu.Per savo 65-erius gyvenimo metus, iš kurių net 45 buvo skirti literatūrinei-mokslinei veiklai, tyrėjas paliko įspūdingą darbų bibliografiją – daugiau nei 300 pozicijų. Šalia plačių monografijų, apimančių kelis šimtus puslapių, gausu smulkių fragmentų, priedų, pastabų, publicistinių straipsnių ar recenzijų.VU bibliotekos parengtą ekspoziciją, skirtą M. E. Brenšteinui, pagal temas galima suskirstyti į dvi dalis. Pirmojoje dalyje eksponuojami M. E. Brenšteino asmenį ir darbą reprezentuojantys dokumentai: gimimo liudijimo nuorašas, gyvenimo aprašymas, asmeninė informacija iš jo asmens bylos, taip pat – dienoraščiai, darbo ataskaitos, katalogai, darbą su skaitytojais ir užklausomis atspindinti medžiaga bei kita. Antra parodos dalis skirta tyrinėtojo mokslinei veiklai, kur eksponuojami ne vien žymiausi publikuoti M. E. Brenšteino darbai, bet ir rankraštiniai straipsniai, pastabos ir užrašai, rinkti duomenys būsimiems tyrimams. M. E. Brenšteiną kaip kolekcininką pristato jo surinkta XVII–XIX a. popieriaus, klijuojamo ant knygų viršelių, pavyzdžių kolekcija, kurią sudaro daugiau nei 100 pavyzdžių iš įvairių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vietų.Maloniai kviečiame dalyvauti parodos atidarymo renginyje (spalio 2 d. 16 val.) ar pamatyti ekspoziciją Jums patogiu metu (ji veiks iki spalio 16 d.).
    Organizuoja Biblioteka
    Vieta P. Smuglevičiaus salė
    Kontaktai Ramunė Gedvilaitė, tel. Tel. 8 5 268 7103
    Pradžia 2024-10-02 16:00
    Pabaiga 2024-10-16 17:00
    Tipas Paroda
    Papildoma informacja https://biblioteka.vu.lt/apie/naujienos/2347-paroda-mykolui-eustachijui-brensteinui-atminti
  • Aprašymas LT | Spalio 2 dieną, Vilniaus universiteto stadione (Saulėtekio al. 26) vyks bėgimas, kuriame dalyvauti raginame visus Vilniaus universiteto bendruomenės narius. EN | On 2nd of October we invite every Vilnius university member to participate in a cross country run in VU stadium (Saulėtekio al. 26)
    Organizuoja Sveikatos ir sporto centras
    Vieta VU stadionas, Saulėtekio al. 26, Vilnius
    Kontaktai VU SSC, tel. +370 675 65262
    Pradžia 2024-10-02 18:00
    Pabaiga 2024-10-02 19:30
    Tipas Sporto renginys
    Papildoma informacja REGISTRACIJA
  • Aprašymas Šių metų rugsėjo mėn. Vilniaus universiteto Medicinos fakultete atidaryta paroda „Pikakoka“. Joje pristatomi visaginiečio Leonido Lebiodkino kūriniai, sukurti sveikimo po insulto metu, taip pat jų įkvėpti interjero objektai. Piešimas tapo svarbia Leonido reabilitacijos dalimi, padėjusia lavinti motoriką, skatinti neuroplastiškumą ir suteikti tikėjimo atkurti sutrikusias funkcijas. Kūriniuose atsispindi jo reabilitacijos dinamika ir matosi, kaip insultas pakeitė jo kūrybinį stilių – paralyžiuotą dešinę ranką pakeitus kairei, realizmą ir santūrumą pakeitė spalvingos abstrakcijos.
    Organizuoja Medicinos fakultetas
    Vieta Medicinos fakulteto I aukšto koridorius (M.K.Čiurlionio g. 21)
    Kontaktai Irma Kušeliauskaitė, tel. 8 5 2398743
    Pradžia 2024-09-27
    Pabaiga 2024-12-30
    Tipas Paroda
    Papildoma informacja http://bit.ly/3N3Vmik