Mokinių matematikos konkursas „Kengūra“

Informuojame Jus, apie kasmet Lietuvos matematikų draugijos organizuojamą mokinių matematikos konkursą „Kengūra“. Konkursas vykdomas  vadovaujantis tarptautinio mokinių matematikos konkurso „Kengūra“ reikalavimais (skelbiami konkurso interneto tinklalapyje http://aksf.org/) ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2018 m. vasario 2 d. įsakymu Nr. V-98 patvirtintais nuostatais (https://www.kengura.lt/dokumentai/nuostatai.pdf). 

       Konkursas organizuojamas kiekvienų metų kovo trečiąjį ketvirtadienį. Šiais metais konkursas vyks kovo 17 dieną. 

      Ankstesniais metais konkursas vykdavo mokyklose, tačiau dėl COVID-19 2020 m. ir 2021 m. nepavyko konkurso organizuoti tradiciniu būdu. Teko atsisakyti mokiniams įprasto popieriaus-pieštuko testo. Konkursas vyko nuotoliniu būdu, mokiniams atliekant užduotis namuose prie savo kompiuterių. Šių poros metų patirtis dar kartą patvirtino žinomą tiesą, kad mokyklose organizuojami ir mokytojų administruojami renginiai vyksta sklandžiausiai. Norėtume, kad 2022 metų „Kengūros“ konkursas vyktų mokyklose ir dauguma mokinių dalyvautų akivaizdiniu būdu.

       Prisegame Lietuvos mokinių matematikos konkurso „Kengūra” 2022 m. organizavimo pagrindines nuostatas. Išsamesnė informacija apie konkursą patalpinta adresu: https://www.kengura.lt/.

       Prašome Jūsų paraginti mokinius dalyvauti konkurse, kuris ugdo mokinių kūrybiškumą, matematinę kultūrą ir mąstyseną.

       Iš anksto dėkojame už bendradarbiavimą.

KENGŪRA 2022 nuostatai

Konkurso organizavimo komiteto pirmininkas

dr. Paulius Drungilas