Lietuvos jaunųjų matematikų mokykla KVIEČIA

Lietuvos jaunųjų matematikų mokykla (LJMM) skelbia klausytojų priėmimą 2017–2019 mokslo metams.

Stojamoji užduotis

Mokykla yra dvimetė. Į ją priimami vienuoliktos klasės, o rekomendavus matematikos mokytojui, ir žemesnių klasių mokiniai, išsprendę stojamąją užduotį. Iš viso numatoma išnagrinėti aštuonias temas: keturias šiais mokslo metais, o likusias keturias – kitais. Mokslą planuojame užbaigti 2019 metų balandžio mėnesį baigiamuoju uždavinių sprendimo konkursu Vilniaus universitete. Sėkmingai įvykdę visą programą, mokiniai gauna Lietuvos jaunųjų matematikų mokyklos baigimo pažymėjimus.

Mokestis už visą mokymosi LJMM laiką yra 10 Eurų (jį moka tik priimtieji į LJMM). Metodinė medžiaga ir užduotys skelbiamos LJMM interneto svetainės  http://uosis.mif.vu.lt/ljmm/  puslapiuose.

Stojamosios užduoties sprendimus prašome rašyti į ploną sąsiuvinį. Ant sąsiuvinio viršelio ir ant atskiro lapelio spausdintomis raidėmis užrašykite savo vardą, pavardę, mokyklą ir klasę, kurioje mokotės, bei namų adresą.

Kartu su sprendimais prašome atsiųsti tuščią voką su užrašytu savo adresu ir priklijuotu pašto ženklu. Tada mes pranešime, ar Jūs įstojote į LJMM, o įstojusius informuosime apie mokesčio mokėjimo tvarką ir patį mokymąsi. Įstojusieji tame pačiame laiške ras suteiktą informacinės sistemos ,,Mano LJMM“ vartotojo vardą ir slaptažodį, su kuriais galės matyti kiekvienos savo užduoties sprendimų įvertinimus.

Stojamosios užduoties sprendimus išsiųskite iki 2017 m. spalio 20 dienos šiuo adresu: Lietuvos jaunųjų matematikų mokykla, Matematikos ir informatikos metodikos katedra, VU Matematikos ir informatikos fakultetas, Naugarduko 24, LT-03225 Vilnius.

Mokinių atsiųsti darbai negrąžinami.

LJMM 2017–2019 mokslo metų programa: istoriniai tekstiniai uždaviniai; trikampio čevianos; kvadratinės liekanos; matematiniai žaidimai; keturkampiai; logikos aritmetika; paprasčiausios diferencialinės lygtys; nelygybių sistemos.