Konkursas „PIEŠINYS = MATEMATIKOS UŽDAVINYS“

Vilniaus Simono Daukanto progimnazija, bendradarbiaudama su Vilniaus Gedimino Technikos universiteto Fundamentinių mokslų fakultetu, organizuoja respublikinį integruotą matematikos ir informacinių technologijų piešinių konkursą. Ilgą laiką šis populiarumo sulaukęs konkursas buvo skirtas tik Vilniaus apskrities mokykloms, todėl džiaugiamės, galėdami pranešti, jog šiemet jis tampa respublikinis ir jame gali dalyvauti visos Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos.

Konkurso tikslas – paskatinti mokinius kūrybiškai pažvelgti į matematiką, rasti ir su teksto rengykle išreikšti savitas, drąsias, patrauklias matematikos interpretacijas. Konkursas yra skirtas 6–8 klasių mokiniams. Konkurso dalyviai kuria matematinių uždavinių iliustracijas vien tik iš įvairiausių figūrų, naudodamiesi teksto rengykle („MS Word“, „Open Office Writer“ ir kt.).

Konkurso laimėtojai bei juos ruošę mokytojai bus apdovanojami diplomais ir prizais. Visiems dalyvavusiems mokytojams ir mokiniams bus įteikti pažymėjimai, patvirtinantys dalyvavimą respublikiniame konkurse.

Svarbiausios datos:

  • nuo gruodžio 1 d. iki sausio 22 d. pateikiami darbai;
  • nuo sausio 23 d. iki vasario 12 d. vyksta darbų vertinimas;
  • vasario 13 d. skelbiami konkurso nugalėtojai.

Kvietimą dalyvauti konkurse, detalius konkurso nuostatus, ankstesnių metų darbų ir kitos naudingos informacijos galite rasti svetainėje www.superit.lt/konkursas.

Organizatorių vardu Pavel Stefanovič, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokytojas ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytojas, el. p. konkurso.piesiniai@gmail.com