Lietuva 2030 …

 

Vyriausybės kanceliarija, kartu su Valstybės pažangos taryba, įgyvendindama Seimo patvirtintą Valstybės pažangos strategiją „Lietuva 2030“, organizuoja atviro pažangos forumo „Vaikų kūrybiškumas 24/7“ baigiamąjį renginį, kuris vyks 2014 m. lapkričio 20 d. Crowne Plaza viešbutyje, Vilniuje (programa pridedama). Ketvirtasis pažangos forumas skirtas vaikų kūrybiškumo ugdymo temai. Forumo metu, kuris vyksta 2014 m. rugpjūčio-lapkričio mėnesiais, įvyko 3 renginiai-diskusijos skirtinguose Lietuvos regionuose (Utenoje, Marijampolėje ir Panevėžyje). Su šių miestų ir aplinkinių rajonų savivaldybių mokytojais kalbėjomės apie gerąsias vaikų kūrybiškumo ugdymo patirtis, apie problemas Lietuvos mokyklose ir galimus sprendimus, išlaisvinančius vaikų kūrybiškumą ir atskleidžiančius mokytojų, kaip kūrybiškumo skatintojų, potencialą.

 Forumą vainikuos baigiamasis renginys Vilniuje, kuriame pranešimus skaitys užsienio ir Lietuvos ekspertai, politikai ir mokytojai, pasisakys mokiniai. Atviro pažangos forumo baigiamojo renginio tikslas yra trejopas: parengti pasiūlymus dėl vaikų kūrybiškumo ugdymo, kurie taptų integralia švietimo politikos dalimi, kurti visuomenės konsensusą dėl vaikų kūrybiškumo ugdymo, gilinti sprendimų priėmėjų ir visuomenės žinias apie vaikų kūrybiškumo ugdymo naudą ir galimybes bei užtikrinti gerosios patirties, ugdant vaikų kūrybiškumą, sklaidą. Renginyje planuojame sulaukti apie 250 dalyvių – mokytojų, mokinių, tėvų bendruomenės atstovų, valstybės ir savivaldos institucijų bei akademinės visuomenės atstovų.

Maloniai kviečiame dalyvauti.

Prašome į renginį registruotis (nurodyti dalyvaujančių asmenų vardą ir pavardę, organizaciją ir el. pašto adresą) elektroniniu paštu info@lietuva2030.lt iki 2014 m. lapkričio 17 d.

 Jurgita Domeikienė

Valstybės pažangos tarybos sekretoriato vadovė
Viešojo valdymo ir socialinės aplinkos departamento patarėja