Mokymai apie Cloud Computing (Debesų Kompiuteriją)

Vilniaus Universitetas (VU) kartu su Lietuvos inovacijų ir technologijų institutu (LITI), Baltarusijos moksline technine asociacija „INFOPARK“, bei Gardino universitetu (YKSUG) vykdo projektą „Socioekonominės plėtros skatinimas ir verslumo ugdymas, kuriant tarpvalstybinį tyrimų ir plėtros bei inovacijų tinklą ir debesijos kompiuterinę sistemą“ (LT-BY Cloud LLB-2-142). Viena iš projekto veiklų – mokymai IT specialistams apie Cloud Computing (Debesų Kompiuteriją). Šie mokymai yra parengti nuotoliniu būdu ir prisijungus prie sistemos ( http://www.lt-by-cloud.eu/moodle) galima juose dalyvauti savarankiškai dalyviams patogiu laiku.

 Mokymai yra suskirstyti į 3 modulius: 1) Debesų kompiuterijos konceptas ir vadyba. Perėjimas prie debesų kompiuterijos; 2) Public cloud; 3) Private, hybrid cloud.

 Peržiūrėję online įrašus, savarankiškoms studijoms skirtą medžiagą dalyviai gebės spręsti atitinkamas užduotis savarankiškai ar tarptautinėse (Lietuvos-Baltarusijos) grupelėse.

Nuotolinių mokymų tikslas – sudaryti galimybę bendradarbiauti ir bendrauti su kitais mokymų  dalyviais – būsimais CC specialistais, gauti nemokamas patyrusių dėstytojų ir ekspertų konsultacijas,  nemokamai  išbandyti Public Cloud  bei naudotis VU/YKSUG kompiuteriniais ištekliais.

Užsiregistravus sistemoje dalyvių duomenys bus įtraukti į duomenų bazę ir jie galės gauti naujienas apie CC mokymus, renginius bei kitus šios srities projektus.

Sėkmingai atlikusiems užduotis dalyviams bus išduoti mokymų baigimo sertifikatai, patvirtinantys jų žinias bei kompetenciją Debesų Kompiuterijos srityje.