Kvietimas dalyvauti Lietuvos matematikos mokytojų asociacijos (LMMA) projekte

Lietuvos matematikos mokytojų asociacija vykdo projektą „Metodinės medžiagos „Matematikos probleminiai  uždaviniai“ parengimas, vadovaujantis PISA tyrimų ataskaitų rekomendacijomis“. Šis projektas padės šalies matematikos mokytojams susipažinti su tarptautinių tyrimų problemų sprendimo uždavinių ir jų sprendimo pavyzdžiais, išmokti sudaryti problemų sprendimo užduotį ir išaiškinti jo sprendimą mokiniui.

Projekte jau sudaryta 10  matematikos mokytojų iš skirtingų Lietuvos regionų tikslinė grupė, kuriai bus organizuoti mokymai. Mokymuose, taikant aktyvaus mokymosi metodus, mokytojams bus pristatyta informacija apie PISA tyrimų užduotis ir rezultatus, tyrimo PISA 2015 tikslus. Mokytojai bus mokomi sudaryti analogišką PISA tyrimui užduotį. Projekto rezultatas – trys komplektai įvairaus sudėtingumo matematikos problemų sprendimo užduočių skirtingiems mokinių gebėjimams ugdyti. Planuojame parengti elektroninį metodinės medžiagos (užduočių su sprendimais) rinkinį, orientuotą į PISA tyrimų turinį. 

Šiame projekto etape renkama 10 narių ekspertų grupė, kuri kartu su tiksline projekto grupe išanalizuos tarptautinių tyrimų PISA medžiagą ir, remiantis ja, moderuos ir koreguos tikslinės grupės narių darbą, vertins projekte sudarytus uždavinių rinkinius.  

Planuojame, kad mokymams ir uždavinių rinkinių rengimui rinksimės vieną dieną birželio mėn. ir vieną dieną rugpjūčio arba rugsėjo mėn. Po to vykdysime projekto sklaidą asociacijos konferencijoje.

                      Atranką į ekspertų grupę vykdys projekto administravimo grupė.

Kviečiame dalyvauti atrankoje. Prašome užpildyti paraišką ir atsiųsti iki 2014 m. gegužės 30 d. el. adresu: lmma.projektai@gmail.com

LMMA valdyba