Našieji ir kvantiniai skaičiavimai, skirti operacijų tyrimams, duomenų analizei, mašininiam mokymuisi, dirbtiniam intelektui ir kitoms sritims, naudojant HPC bei kvantinių kompiuterių/simulia torių infrastruktūrą (konsultacijos, skaičiavimai, tyrimai).

Sukurta: 11 birželio 2024
Padalinys: Matematikos ir informatikos fakultetas
Raktažodžiai: HPC, našieji skaičiavimai, kvantiniai skaičiavimai, kvantiniai kompiuteriai

HPC ir kvantinių resursų poreikio nustatymas:
Teikiamos paslaugos, skirtos nustatyti, ar sprendžiant tam tikras užduotis reikalingi dideli HPC skaičiavimo pajėgumai, kurie apima keleto ar net kelių šimtų CPU/GPU naudojimą. Taip pat siūlomos paslaugos, skirtos įvertinti kvantinių kompiuterių ar simuliatorių potencialą.

Konsultacijos dėl taikomųjų programų HPC ir kvantinių kompiuterių ar simuliatorių infrastruktūroje:
Teikiamos profesionalios konsultacijos dirbant su taikomosiomis programomis HPC ir kvantinių kompiuterių ar simuliatorių infrastruktūroje. Tai padeda maksimaliai išnaudoti superkompiuterių ir kvantinių technologijų galimybes bei optimizuoti skaičiavimo procesus.

Eksperimentinių ir praktinių tyrimų atlikimas HPC ir kvantinių kompiuterių ar simuliatorių infrastruktūroje:
Mūsų mokslininkai/ekspertai vykdo eksperimentinius ir praktinius tyrimus
išnaudodami modernią HPC ir kvantinių kompiuterių ar simuliatorių infrastruktūrą bei efektyvią programinę įrangą (algoritmines realizacijas), siekiant gauti naudingų įžvalgų ir sprendimų įvairiems projektams ar moksliniams tyrimams.

 

Panaudojimo galimybės:

Našiems ir kvantiniams skaičiavimams reiklių mokslinių ir inžinerinių uždavinių analizė, modeliavimas, simuliavimas ir optimizavimas.

 

Kontaktai:

Prof. Dr. Povilas Treigys,
Prof. Dr. Remigijus Paulavičius,